Artikelen en inspiratie

Doe het zelf met steigerplanken

De trend van het moment op het gebied van wonen en tuin zijn absoluut meubelen van steigerhout (steigerplank). Robuuste meubelen van hout passen in bijna elk interieur, voor bedrijven en normale wooninrichting. Het mooiste van de natuur wordt naar binnen gehaald.

Unieke meubelen te maken

Bloemisterijen en tuingrossiers presenteren hun bloemen en planten nog beter met mooie unieke stellages en display-blokken. Kapsalons, drogisterijen of modezaken leggen de link met de natuur om hun producten beter tot uiting te laten komen, wat te denken van een sfeervolle wachtruimte of toonbank!

In de horeca hadden ze het al snel door. Duurzame meubelen die vooral het zomerse gevoel uitermate goed combineren met een heerlijk hapje of drankje. De mensen die eens iets anders willen dan een een moderne kast, tafel of dressoir die de buren ook hebben maken hun eigen ontwerp, kopen steigerplanken en maken in een weekend voor weinig geld hun een eigen designmeubelen.

Steigerplank voordelig en minder belastend voor het mileu

De meeste steigerplanken zijn gemaakt van een snelgroeiende vurensoort. Dat betekent dat de gekapte bomen weer snel aangroeien en de houtkap dus minder belastend is voor het milieu. En omdat het vaak gebruikte steigerdelen zijn, is het een relatief voordelig materiaal. Versgezaagde planken kan uiteraard ook. Vooral met een likje white wash krijgt het een zeer modieus karakter.

Weinig onderhoud nodig

Een ander voordeel van steigerhout: het heeft weinig onderhoud nodig. Juist steigerdelen zijn gewend om in weer en wind te worden gebruikt. Een loungebank in de tuin kan dus wel een regenbui hebben. Wel zal het hout na verloop van tijd wat verweren: het wordt grijzer en er kunnen barsten in komen. Voor de liefhebbers van deze houtsoort zal dit geen probleem zijn, want het stoere karakter wordt door deze weersinvloeden alleen maar versterkt. En voor wie bang is om op een splinter te gaan zitten, is er goed nieuws: door de lange vezels zal dit hout niet snel splinteren. En als er eens één ontstaat is deze gemakkelijk te verwijderen.

Direct aan de slag

Heeft u genoeg inspiratie om zelf meubelen te maken? Kijk eens hoeveel u kunt besparen als u zelf steigerplanken koopt. Steigerplankenbezorgen.nl levert ze zelfs bij u aan de deur!

Bron: www.infoyo.nl en Wikipedia